The Spectors @ Boomtown Festival

We are really psyched to announce that we’re playing at Boomtown, a really cool festival in Ghent! We will be playing there on the 23rd of July with bands such as DIIV, White Fence and Iceage.

Other bands that have been confirmed are: DVKES, Soldier’s Heart, Sukilove and Dez Mona!

The Spectors is ontstaan uit de hand & het brein van bassiste, zangeres en frontvrouw Marieke Hutsebaut, die zowat alle songs en lyrics voor haar rekening neemt. De band haalt niet toevallig zijn naam bij Phil Spector, de bedenker van de legendarische Wall Of Sound: ze maken harmonieuze shoegaze pop die je meeneemt naar datzelfde bos waar The Jesus And Mary Chain, Joy Division en David Lynch ronddwalen.

De combinatie van bevreemdende harmonieën, fonkelende gitaren en een onmiskenbare neus voor catchy popsongs levert een unieke wall of sound op die ook bij het dreampop & surf genre aanleunt. De eerste Spectors-demo’s konden zowel in binnen- als buitenland op heel wat bijval rekenen. Nog meer invloeden zijn: Brian Jonestown Massacre, vintage horror movies, 60’s Girl Groups, David Lynch, Twin Peaks, black & white cartoons, The Never-Ending Story, spooks and spectres…

LOGO Louise Rood

Advertisements
%d bloggers like this: