Camera's

Beveiliging met camera’s

Vroeger hadden alleen mensen met geld een beveilig systeem, maar dit is op heden veranderd. Er zijn tegenwoordig ook goedkopere beveiligsystemen die wel hun werk doen. Het zou voor iedereen mogelijk zijn om een camera op te hangen.

Wat gebeurt er thuis

De belangrijkste reden om de beveiliging camera’s te hebben is om het huis veilig te houden. Tegenwoordig hebben de meeste beveiliging camera’s een bijhorende app waarmee de bewoner live kan zien wat er rondom en in het huis gebeurt. Zelfs wanneer je als bewoner op vakantie, naar de winkel of op werk bent, kan de bewoner dit in de gaten houden. Er zijn ook camera’s die gebruik maken van bewegingssensoren. Bij verdachte bewegingen wordt er dan een melding gestuurd en kan de bewoner meteen actie ondernemen. Er is daarnaast ook nog de mogelijkheid te praten met degene die het huis is binnen betreed. 

 

Afschrikken door camera’s

Door de camera’s goed zichtbaar te laten zien, zal dit inbrekers afschrikken. Zij zullen dan liever een ander huis betreden, die geen gebruik maakt van camera’s. De kans dat zij bij uw huis zullen komen zal dan ook aanzienlijk minder worden.

Sommige mensen kunnen het beangstigend vinden wanneer er de mogelijkheid is dat er een inbreker kan binnen komen, daarom kan een beveilig systeem van belang zijn. Je hoeft je hierdoor minder zorgen te maken, omdat het de inbrekers kan afschrikken. Er kan ook een alarm afgaan wanneer er iemand inbreekt, de dief zal op deze manier schrikken en dan kan de politie worden gebeld.

Wie staat er voor de deur

Als er wordt aangebeld kun je via deze manier eerst met de camera kijken wie er bij je thuis is gekomen. De app geeft dus de mogelijkheid dat je iemand van te voren kan zien.  Je kan bijvoorbeeld zien dat de postbode voor de deur staat, wanneer je niet thuis bent. Je kunt dan overleggen, zodat hij op een ander moment terug komt.