Elektrische sloten

Wat doen ze?

In het algemeen worden de meeste huizen beveiligt door een cilinderslot. Deze is alleen te openen met de sleutel die bij dit slot hoort. Door de verschillende ontwikkelingen op de sloten, wordt er nu ook vaker bewoond met elektronische sloten. Het bedrijfsleven is al langer bezig met deze sloten, maar nu ook bij woningen wordt dit vaker gebruikt.

Mogelijkheden

Er zijn betreft elektrische sloten, talloze mogelijkheden voor de sloten. Er is al een grote bekendheid met sloten met een code. Wanneer de code wordt ingevoerd, wordt de deur geopend. De elektrische sloten worden vaak geopend door een druppel of een pasje. Er zijn nu al mogelijkheden om de deur te kunnen open met uw smartphone.

Geen sleutels meer

De meeste mensen hebben vaak een behoorlijke sleutelbos en moeten nog vaak zoeken naar de juiste sleutel. Een elektrisch slot is daarom natuurlijk de oplossing voor dit probleem. Het kan vervangen worden door een druppel of pasje, maar ook met een code vanaf de telefoon kan de deur worden geopend.

Nadelen?

Het elektrische slot biedt natuurlijk een hoop voordelen, maar helaas ook nadelen. De sloten werken namelijk niet altijd. Ze zijn afhankelijk van stroom. Wanneer de stroom thuis is uitgevallen, zullen de sloten niet meer werken. Het wordt ook aangeraden om elektrische sloten niet op elke deur  in het huis te plaatsen, omdat er geen totale zekerheid wordt aangeraden. Bij een stroomstoring, zal het verstandig zijn ook nog een deur met een cilinderslot te hebben, zodat er nog de mogelijkheid is om via één deur naar binnen te komen. Deze deur kan ook extra worden beveiligd met een camera of klemmen op de deur.

Advies

Voordat de keuze van cilinderslot naar elektrisch slot wordt gemaakt, kan er het beste nog advies worden gevraagd aan een slotenmaker. Hij/zij zal ervaring hebben op dit gebied en meer kunnen vertellen over de veiligheid en de risico’s.