Deurbel met camera

Wanneer mensen denken aan een deurbel, dan zullen zij denken aan een knop om te drukken, waarna een geluid zal rinkelen door het huis heen. Op deze manier weten de bewoners dat er iemand bij hen aan de deur staat. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een pakketje of om een bezoek. Toch is er een manier om voor de deur te openen, meteen te weten wie er voor de deur staat. Dit gaat dan om een deurbel met camera.

Slimme deurbel

Met de slimme deurbel kan een bewoner meteen zien wie er voor de deur staat. De deurbel verleent een camera, microfoon, luidspreker en internetverbinding. Op deze manier kan je vanaf de app meteen zien wie er voor de deur staat. Via de telefoon met de app krijgt de bewoner een bericht wanneer de deurbel rinkelt, de bewoner ziet dan wie er staat en kan dan actie ondernemen.

Wanneer er iets verdachts aan de hand is dan kun je kijken via de deurbel wat er aan de hand is. De slimme deurbel kan het leven niet meteen veiliger maken, maar geeft waarschijnlijk wel een veiliger gevoel thuis en van huis af.

Bereik van de deurbel

Ook kun je aan het einde van de date een tweede date voorstellen. Aan alles komt een einde en misschien eindigt jouw date voor je gevoel veel te vroeg. Je bent nieuwsgierig of de persoon met wie je hebt afgesproken net zo geïnteresseerd in jou als dat jij in hem of haar bent. Dan is het altijd een optie om het aan het einde te doen. Het nadeel is wel dat het in deze situatie moeilijk kan zijn om nee te zeggen, waardoor de ander er later misschien nog op terug komt. 

Nachtvisie

De camera’s zijn voorzien van een nachtvisie. Dit betekend dat er infraroodlampen zijn die kunnen laten zien wie er voor de deur staat als het donker is. Dit geeft een veilig gevoel, omdat je niet persé de deur open hoeft te doen wanneer het donker is.

Merken voor slimme deurbellen


De bekendste merken voor slimme deurbellen zijn: Ring en Nest.